Fortidsminneforeningen
Levende kulturarv

Idékonsept
illustrasjon
animasjon
kommunikasjonsmateriell
sosiale medier

Miksmaster utviklet et barnekonsept som skal legge til rette for gøye og lærerike opplevelser for de yngre besøkende på Fortidsminneforeningens eiendommer.

Idékonsept

Flaggermusen Fortimus – med supervernkrefter, og hans venn, det mystiske fabeldyret Urnesløven skal gjøre vern av kulturminner og naturarv levende og tilgjengelig for barn. Fortimus, er selv en fredet flaggermus, og sammen med slekt og venner formidler han kunnskap om de ulike eiendommene til Fortidsminneforeningen.

Kommunikasjonsmateriell

I tillegg til konsept og illustrasjon har Miksmaster utarbeidet formidlings- og aktivitetsmateriale for barn som forteller historien om Fortimus og Urnesløven og gir barna forståelse for viktigheten av kultur og naturvern. Det er også utviklet enkle animasjonsfilmer med flaggermusen for sosiale medier.

Markedsføring i sosiale medier

Kampanjen «Hjelp Fortimus å bake pepperkaker til jul» ble tatt
ut på Facebook og Instagram i desember 2019, der målsetningen var å skape positive assosiasjoner rundt Fortidsminneforeningen. 

Miksmaster bidro med idé, illustrasjon og animasjon av tre
ulike animasjonsfilmer for å engasjere barn 4-10år, gjennom deres foreldre eller besteforeldre i foreningen, til å bli med på pepperkakebaking -med oppfordringen «bak din egen Fortimus». Det ble laget ett omriss av Fortimus som kunne lastes ned via foreningens nettsider.

Kampanjen ble tatt ut i ulike annonseset og annonser på
Facebook og Instagram, der det ble publisert animasjoner både som video og fullskjerm visninger som Canvas.