Fiskeridirektoratet

installasjon på atlanterhavsparken med spill

Fiskeridirektoratet ønsket å informere og engasjere barn og unge om marin forsøpling og spøkelsesfiske. Vi laget en fysisk installasjon som inkluderte et digitalt spill, et fysisk spill, og informasjon om temaene til akvariet Atlanterhavsparken i Ålesund. Hele prosessen var i samarbeid med Fiskeridirektoratet og spillutviklere.

Hvordan opplyse yngre om marin forsøpling og spøkelsesfiske?

Installasjonen i Atlanterhavsparken hadde som hensikt å opplyse om spøkelsesfiske og marin forsøpling for en yngre målgruppe. For å engasjere dem ble det laget et digitalt spill og et fysisk tau-spill i appellerende rammer med informasjon om marin forsøpling og spøkelsesfiske.

Spilldesign

Spillet som ble designet for barn og unge innebar at de tok på seg rollen som en «Havhelt» ved å rydde så mange spøkelsesteiner som mulig opp i Fiskeridirektoratets båt på tid. Budskapet er at de skal bekjempe spøkelsesfiske og marin forsøpling. Spillet er en morsom og effektiv måte å lære opp barn og unge i viktige temaer.  Oppdraget innebar idé til spill, spilldesign og utvikling i samarbeid med underleverandør, illustrasjoner, grafisk design, rådgivning og prosjektledelse. 

Installasjon