Visuell profil for Agder fylkeskommune

En fremtidsrettet visuell profil for samfunnsutvikling

Fra strategiske retningslinjer til universell utforming, se den helhetlige profilen som representerer Agders operasjonelle krav både internt og eksternt.
Kategori

Visuell profil

Strategisk design

Kunde
Agder fylkeskommune
Når
2018

I forbindelse med at Aust-Agder og Vest-Agder fylkeskommune i 2020 blir til Agder fylkeskommune har Miksmaster, på bakgrunn av et nytt fylkesvåpen, utviklet en helhetlig visuell profil for den nye fylkeskommunen. Miksmaster har laget et grafisk uttrykk som er moderne og fremoverlent, og tilpasset en omfattende samfunnsutvikler og tjenesteleverandør i levende utvikling.

Miksmasters leveranse inkluderte  prosessledelse gjennom et begrenset tidsløp med effektiv fremdrift, arbeidsmøter med kunde og definering av strategiske retningslinjer for det kreative arbeidet. Det ble gjort grundige analyser av behov i forhold til overordnet logo og logoer for en enheter under fylkeskommunen, og skissert ulike retninger for uttrykket, før en løsning ble videreutviklet til en helhetlig profil.Resultatet er overlevert fylkeskommunen i en elektronisk nettbasert profilhåndbok, som inkluderer nedlastbare filer og veiledning og detaljerte eksempler for bruk av profilen, grafiske logoer og grafiske elementer.

Den nye grafiske profilen er basert på forutsetning om at profilen skal være universelt utformet på en slik måte at den kan oppfattes av alle mennesker, i så stor utstrekning som mulig, uten behov for tilpassing og en spesiell utforming.

Miksmaster har kjørt en stram prosess med møter i Oslo, Arendal og Kristiansand, samt videokonferanser. Jevnlig dialog har sikret god forankring og hurtige korreksjoner. Resultatet er en god og fleksibel profil tilpasset Agders operasjonelle behov, i forhold til intern, så vel som ekstern kommunikasjon.

Profilelement

Agders profilelement, i varianten som representerer mangfold
Agders profilelement, i varianten som representerer vann
Agders profilelement, i varianten som representerer land

Digital designmanual

For å sikre at profilen blir brukt riktig har vi utviklet en nett-løsning for organisering og nedlastning av logoer, maler, og annet grafisk materiale.

Visningsbilde av Agders nettbaserte designmanual, på undersiden for logo
Visningsbilde av Agders nettbaserte designmanual, på undersiden for fonter
Visningsbilde av Agders nettbaserte designmanual, på undersiden for profilpresentasjon
Visningsbilde av Agders nettbaserte designmanual, på undersiden for profilelementet
Visningsbilde av Agders nettbaserte designmanual, på undersiden for digitale flater

Eksempler på bruk

Eksempel på hvordan profilen kan benyttes, der profilelementet er benyttet på en vegg
Eksempel på hvordan profilen kan benyttes, der profilelementet er benyttet på en flate
Eksempel på hvordan profilen kan benyttes på administrativt materiale
Eksempel på hvordan profilen kan benyttes på offentlig bekledning