Prestisjefylt oppdrag for Utenriksdepartementet

Norges kandidatur til FNs sikkerhetsråd

Se vår tilnærming til å gjøre Norges kandidatur visuelt fremtredende i en global arena ved å skape et unikt og identifiserbart visuelt uttrykk som representerte Norges engasjement.
Kategori

Visuell profil

Strategisk design

Kunde
Utenriksdepartementet
Når
2020

Miksmaster har utviklet visuell profil og markedsføringsmateriell for Norges kampanje for et sete i FNs sikkerhetsråd. Kampanjen ble lansert juni 2018 og pågikk frem til valget av kandidater i 2020 der Norge fikk en av plassene i Sikkerhetsrådet.

I tett samarbeid med kunde har oppdraget omfattet strategisk forankring gjennom utvikling av en designplattform og prosjektstyring av arbeidsgruppe med deltagere både i Norge og New York, kreativ idéutvikling og ferdigstillelse av en visuell verktøykasse tilpasset kundens behov for å skille seg ut og gjøre seg synlig på digitale og trykte flater.

Logo for Norges kampanje for et sete i FNs sikkerhetsråd

Logo

Logosymbolet er inspirert av mønsteret vi finner i tekstiler i sikkerhetsrådssalen, designet av norske Else Poulsson, som sammen med arkitekten Arnstein Arneberg og kunstneren Per Krohg sto for design og utsmykking av salen.

Bilde som viser inspirasjonen bak fargevalget for Norges kampanje for et sete i FNs sikkerhetsråd

Farger

Profilfargene er inspirert av farger vi finner i den arktiske naturen og gjenspeiler hav, lys, fjell og is,  med referanse til soliditet, kvalitet, varme og mot. Fargene har også referanse til fargene i det norske flagget,  men er justert for å skille seg ut i FN-sammenheng. Fargene skal være med på å gjøre profilen synlig, og tydelig markere det norske kandidaturet.

Markedsføringsmateriell i form av notatblokker og visittkort for Norges kampanje for et sete i FNs sikkerhetsråd
Markedsføringsmateriell i form av totebag og sløyfer for Norges kampanje for et sete i FNs sikkerhetsråd
Markedsføringsmateriell i form av sokker og binders, ringer og mer for Norges kampanje for et sete i FNs sikkerhetsråd